• Lorem ipsum

Bescherm je haar deze zomer tegen de zon

4 Jun 2021
door Femke

De zomer is officieel begonnen! Een goed moment om haarverzorging weer even in het zonnetje te zetten. Overmatige zon kan zorgen voor droog haar, al helemaal als je van nature al aanleg hebt voor droge punten en droog haar. Veel mensen merken ook dat ze tijdens de zomer meer last hebben van haaruitval dan in de winter. Dus wil je geen dof, beschadigd haar, en wil je weten hoe je tijdens de zomer je haar het beste tegen de zon beschermt? Lees dan gauw deze blog! Zo kan jij het hele jaar door genieten van gezond, glanzend haar. En genieten van de heerlijke buitenlucht natuurlijk!

Aromatica Quinoa Protein Treatment Mask is een intensieve treatment die extra verzorgende haarbescherming biedt aan haar dat door bijvoorbeeld hitte van de zon is beschadigd. Het is rijk aan proteïnerijke voedingsstoffen zoals quinoa extract en LLP proteïne. Je haar wordt weer zacht en sterk! Polysacchariden van tamarindezaad vormen een beschermende coating om je haarpunten, zodat je haar bescherming krijgt tegen uitdroging of gespleten punten. Een ideaal product dat helpt om je haar tegen de zon beschermen. 

Na een dagje op het terras is een verzorgende, beschermende shampoo een heerlijke verwennerij voor je haar. Holika Holika Biotin Hair Loss Control is een shampoo die beschadigd haar effectief herstelt en bescherming geeft. Ook als je haar aan de doffe kant is als je veel in de zon bent geweest. Het heeft een formule die doordringt tot in het haar en heeft een heerlijke zachte bloemige geur. Met biotine, arganolie en amandelolie, rijk aan voedende vetzuren en antioxidanten.


Haarverzorging tegen droog haar en haaruitval betekent ook dat je UV-filters voor je haren kunt gebruiken. De zon kan namelijk zorgen dat je haar verkleurt, dat je last krijgt van meer gespleten punten en dat je haar pluiziger wordt. Zelfs haaruitval kan voorkomen tijdens hele hete zomers. De Suntique I’m Hair Sun&Treatment biedt onzichtbare UV-bescherming aan het haar. Het bevat Octinoxate, een chemische filter die beschermt tegen UVA. Ook versterkt het droog haar, voedt het de hoofdhuid en helpt het om je haar gezond en glanzend te houden met vitamine E.

Naast deze haarverzorging producten voor droog haar zijn er ook andere manieren om je haar tegen de zon te beschermen. Een ouderwetse hoed of een sjaal om je haar kan bijvoorbeeld helpen om schadelijke zonnestralen tegen te houden. Knoop dus een vrolijk sjaaltje om je haar, of ga voor een strand-look en draag een grote rieten hoed! Je steelt de show en het is ook nog eens een effectieve manier van haarbescherming! :) Vergeet niet om tijdens de zomer styling tools te gebruiken die hitte afgeven. Föhn je haar dus niet op de heetste stand en gebruik geen krul- of stijltang. Door de felle zon heeft heeft je kapsel al genoeg te verduren! Focus je vooral op haarverzorging voor droog haar, zodat je haar goed bevochtigd blijft en niet te broos wordt.


Is het kwaad al geschied? Heb je een dagje in de hete zon gezeten zonder een sjaal of een hoed? Dan kun je je haar misschien niet beschermen, maar wel verzorgen. Wij zijn fan van aloë vera; niet alleen voor het gezicht, maar ook voor het haar! Aloë vera gel is een multifunctioneel aftersun-product. Het kalmeert, werkt vochtinbrengend en is 100% natuurlijk. Breng een flinke hoeveelheid aan op je haar en laat dit een tijdje inwerken. Als je haar erg droog is, kun je het als een leave-in treatment gebruiken. Je kunt het ook weer uitspoelen. Either way zorgt het voor zacht en soepel haar! Aloë vera gels die je goed voor haarverzorging kunt gebruiken zijn onder meer de Aromatica Organic Aloe Vera Gel en de Missha Premium Cica Aloe Soothing Gel.

De boodschap van deze blog is duidelijk. Geef deze zomer niet alleen je huid wat liefde en bescherming, maar let bij de verzorging van je haar ook op voldoende bescherming tegen de zon! Zo voorkom je haaruitval, gespleten punten en droog haar. En niet vergeten om te genieten!

 
XXX, Team LW
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter