• Lorem ipsum

Cleansing balm of cleansing oil?

7 Nov 2020
door S. Hachimi

Hoi Little Wonderlanders!

Double cleansing is waarschijnlijk een van de belangrijkste stappen die de Koreaanse huidverzorging van de rest onderscheidt. Je reinigt je gezicht in twee stappen: eerst met een reiniger op oliebasis, en daarna met een reiniger op waterbasis. De reiniger op oliebasis verwijdert vettige onzuiverheden zoals overtollig talg, zonnebrandcrème en make up beter, en voorkomt zo verstopte poriën en acne. Cleansers op waterbasis kunnen dit niet, want water en olie mengen niet met elkaar. Wat een water cleanser wel kan, is het verwijderen van onzuiverheden op waterbasis: denk aan zweet en ander vuil. Dat maakt ze evengoed cruciaal voor het behouden van een zuivere, stralende huid!

Deze blog gaat over het verschil tussen de twee verschillende soorten reinigingsolie of cleansing oils: vloeibare cleansing oils, en cleansing balms, die een vastere structuur hebben. Welke is beter voor welke huid?

Wat zijn cleansing oils en cleansing balms?

Cleansing oils en cleansing balms zijn allebei reinigers op oliebasis die vuil en make up aantrekken, bijna als een magneet. Het voornaamste verschil tussen de twee is de textuur en de verpakking. Cleansing oils zijn vloeibaar en zijn iets zwaarder. Cleansing balms zijn solide met een boter-achtige consistentie, en zijn over het algemeen wat lichter. Cleansing balms zitten in een potje, en cleansing oils worden meestal verkocht in pompflesjes.

Zowel cleansing oils als -balms hoor je direct op je droge huid aan te brengen. Daarna masseer je het een paar minuten in je huid, en spoel je het af met lauwwarm water. Dit afspoelen gaat gemakkelijk, omdat de producten zo zijn geformuleerd dat ze in een dun, melkachtig goedje veranderen. Je kan het gebruik van oils en balms met elkaar afwisselen, maar veel mensen met een vette huid ervaren dat de lichte, luchtige textuur van een balm beter voor hen werkt. 

Misschien moet je ze allebei eens proberen om te kunnen beslissen wat het beste bij jouw huid past. Iedereen is anders! Ik zal wat voor- en nadelen van beide opsommen, om je te helpen kiezen welke beter voor jou werkt. 

Cleansing balm

Als je veel make up draagtmet name oog-make up, dan is een balsem misschien prettiger voor jou. Cleansing balms zijn effectiever in het verwijderen van make up. Als je veel reist, vind je een balsemformule misschien ook prettiger. Potjes zijn makkelijker in te pakken, en het risico dat het in je tas gaat lekken (of op het vliegveld wordt geconfiskeerd!) is kleiner. Oil cleansers en pompflesjes zijn over het algemeen wat rommeliger. 

Veel mensen houden van het ontspannende, therapeutische gevoel dat het masseren van de balsem op hun huid geeft. Olie voelt wat stroever en is zo vloeibaar dat je de handeling misschien wat haastiger uitvoert, voordat alles langs je vingers en je gezicht druipt.

Balms lijken misschien duurder, maar balsems zijn eigenlijk iets goedkoper dan reinigingsolie. Balsems gaan veel langer mee, want je hoeft per keer veel minder te gebruiken.

Cleansing oil

Cleansing oils hebben minder de neiging om in je ogen te gaan zitten en je zicht te vervagen. Als je cleansing balms gebruikt zie je soms even niet meer zo scherp, en dat is niet erg handig als je haast hebt. Cleansing oils zijn ook nog eens heel fijn om make up-borstels mee te reinigen. Cleansing oils zitten meestal in pompflesjes, wat ze tot een wat hygiënischere keus maakt. Je hoeft namelijk niet met je vingers in een potje te dippen. Let's be real, die kleine spatel die je bij je cleansing balm krijgt raak je binnen no-time kwijt.

Little Wonderland Favorieten

Banila Co. Clean It Zero Cleansing Balm RevitalizingiUNIK Calendula Complete Cleansing Oil
  
Innisfree Hydrating Cleansing OilE Nature Moringa Cleansing Balm

 

Goed om te weten: een oil cleanser zal je huid zeker niet vetter maken, tenzij je je gezicht te vaak wast. De olie in de cleanser trekt als het ware de olie-achtige onzuiverheden uit je poriën.

Welke cleanser vind jij het prettigst? Laat het weten in de comments!

-xx- 

Reacties
M. Toledo
11 Nov 2020
Hoi Charlotte!

Wat goed dat je probeert om minder te verspillen! Een makeup brush reinigen met een cleansing oil is zeker mogelijk. Gebruik de hoeveelheid olie ter grootte van een erwt en masseer het in de haren van je brush. Spoel daarna met lauwwarm water.

Je kunt je beauty brushes zelfs double cleansen, door daarna een water-based cleanser te gebruiken. Zo weet je zeker dat de brush goed schoon is! ^^
Charlotte
11 Nov 2020
Leuk artikel! Heb je ook tips hoe je gezichtsolie kan gebruiken voor je brushes schoon te maken, zonder te verspillen? Heb net een olie besteld en ben er heel tevreden van. Zou top zijn als ik er ook mijn brushes mee kan schoonmaken ☺️
Laat een reactie achter