• Lorem ipsum

Etude House - Play Color Eyes Wine Party Palette - review + swatches

14 Oct 2017
door S. Safa

Hey allemaal! De post van vandaag zal een stukje kleurrijker zijn dan normaal. Ik ga de swatches van de Wine Party oogschaduw palette van Etude House testen en reviewen.

Het Wine Party palette is de nieuwste toevoeging aan het Etude House Play Color serie. Het is een limited editie oogschaduw palette voor de herfst 2017 en bestaat uit tien prachtige bordeaux, wijn en bruintinten, perfect voor de herfst dus.

De verpakking is te vergelijken met andere Play Color Eye palettes; een strakke, gestroomlijnde vormgeving die handig is voor onderweg. Deze editie heeft een bordeauxgekleurde cover en is versierd met allemaal schattige plaatjes die met een wijn-themafeest te maken hebben; een klein wijnflesje, druifjes en een Zwitsers kaasje. Heel cute!

 

In het palet zit een plastic velletje waar de namen van alle tinten in het Koreaans op vermeld staan. Er zit ook een handig spiegeltje in, en een tweezijdig applicatorsponsje.

Zelf gebruik ik eigenlijk nooit een sponsje om mijn oogschaduw aan te brengen. Ik gebruik daar het liefst een brush voor. Ik heb gehoord dat plastic applicators heel goed werken als je de oogschaduw op je ooglid wil deppen, om zo een wat intensere look te creëeren. Ik ben meer van de subtiel opgemaakte ogen, dus ik hou het bij mijn geliefde brushes.

Op de achterkant van het palet staan de namen van de tinten ook nog een keer, wat heel handig is voor diegenen die Koreaans spreken, en niet zozeer voor de rest van de mensen. :P

 

Gelukkig zijn alle kleuren vertaald, dus de swatches op mijn arm kan ik wel gewoon benoemen. 

Dit zijn allemaal swatches van mijn vinger, zonder primer eronder.

 

Camembert & Brie - The Last Leaf - Oak Barrel - Wine Cork - Rose Sparkling Holic
Marathon - Wine Burgundy – Soulmate - Dress Code: Bling - Bordeaux Wine

Camembert & Brie is een matte wit met een roze ondertoon. Het is een kleurtint voor je hele ooglid. Hij heeft niet erg veel pigment, zoals voor de meeste witte oogschaduw geldt. Je kan deze tint naar eigen wens en inzicht opbouwen.

The Last Leaf is een donkerbruine tint waar een roze parelmoerglans doorheen loopt. Deze kleurtint heeft precies de goede hoeveelheid pigment. Na één veeg is hij al heel zichtbaar, maar hij is ook weer niet zo intens gepigmenteerd dat hij gaat vlekken als je hem blendt.

Oak Barrel is een matte, neutrale bruintint. Heel geschik voor in de vouwen van je oog.

Wine Cork is een matte beige kleur met een roze ondertoon. Deze zou wel een tikje meer pigment kunnen gebruiken.

Sparkling Holic is een gouden glitter met wat roze parelmoer erdoorheen. Dit was mijn minst favoriete kleur van het palet. De glitter komt echt overal te zitten! Tijdens het swatchen zaten er overal glitters op mijn handen en armen. Aangezien het een glitterkleur is, kan je hem het best aanbrengen door er een vinger in te deppen en het dan voorzichtig op je ooglid aan te brengen. 

Wine Burgundy is een bordeauxtint met een subtiele glans. Dit is mijn favoriete shade van het palette. Hij is zo lekker vettig en boterig en zacht en ik ben dol op de roodtinten.

Soulmate is is een glanzende wijntint die een beetje meer paars in zich heeft dan de Wine Burgundy.

Dress Code: Bling is een gouden glittertint. Ik vind deze glitter leuker dan de Rose Sparkling Holic. Er zit meer pigment in en de glitters klonteren goed samen, zodat je niet overal glitters krijgt. Ook hier geldt dat je hem het beste met je vingers kan aanbrengen. 

Bordeaux Wine is een diepe, doffe paarse tint. Deze heeft ook een goed gebalanceerde pigmentatie. Hij is goed zichtbaar, maar hij wordt niet helemaal vlekkerig als je hem gaat blenden.

Over het algemeen zou ik zeggen dat dit een super goede palette is voor beginners. De kleuren zijn heel zacht en lekker smooth, en ze zijn heel gelijkmatig aan te brengen. De meeste kleuren zijn een beetje doffig en hebben precies genoeg pigment voor beginners. Ze zijn flink gepigmenteerd maar ook hebben ook weer niet overdreven veel pigment, waardoor je oogmakeup helemaal vlekkerig en slordig wordt. Ik vind dat Camembert & Brie en Wine Cork te weinig pigment hebben, maar als je ze zorgvuldig opbouwt kom je er heel ver mee. Ik word persoonlijk veel meer aangetrokken tot de rechterkant van het palet, met al die mooie roodtinten.

Ik hoop dat je een geweldige dag hebt! 

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter